Beenvaatjes

Beenvaatjes of wel besenreiser genoemd zijn rood/blauwe chronisch verwijde haarvaatjes die oppervlakkig in de huid van de benen zichtbaar zijn. Deze vaatjes kunnen verschillen van grote. Levensbedreigend zijn ze niet, maar veelal wordt het als vervelend en ethisch minder mooi ervaren.

Oorzaken
Het ontstaan kan door meerdere en/of verschillende oorzaken komen. Het ontstaat vaak wanneer men ook spataders heeft. Andere oorzaken kunnen zijn hormoonschommelingen tijdens zwangerschap, door erfelijkheid of bij een staand beroep waardoor er teveel druk op het haarvatensysteem komt. Het vaatwandje rekt uit waardoor deze verslapt. Het bloed blijft in het vaatje ‘’staan’’.

De vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop. Omdat ze geenfunctie meer hebben, hebben andere vaatjes de functie al overgenomen. De niet meer functionerende vaatjes kunnen dus zonder problemen weggehaald worden.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
De kleine beenvaatjes worden door ons behandeld met een long pulsed: Nd-Yag laser. Alleen de rode kleinste vaatjes kunnen behandeld worden. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Helaas is het aantal behandelingen niet exact van tevoren te voorspellen. Maar resultaat is er! De verwijderde vaatjes zijn definitief verdwenen.

Door interne en externe factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijkheid, langdurig staan zonder therapeutisch elastische kousen, overmatige blootstelling aan zonlicht, zoudener in de toekomst weer nieuwe kleine beenvaatjes ontstaan.

Grote spataders kunnen op verschillende wijze behandeld worden. Dit wordt gedaan in de daarvoor opgerichte spatadercentrum. 

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN
NEEM CONTACT OP MET:                SHINE SKINCARE
OF STUUR EEN MAIL NAAR:        INFO@SHINESKINCARE.NL